Penawar Penyakit Menurut Islam

on Monday, June 27, 2011

Kencing Manis
Labu kuning ditebuk bulat, dikeluarkan bijinya dan dibersihkan dalamnya..Masukkan madu dan cuka, tutupkan dengan kepingan labu yang ditebuk kemudian kukuskannya..Makan labu tersebut tapi jangan dimakan setiap hari..Amalkan 2-3 kali seminggu..

Untuk yang tidak boleh makan labu atau allergic kepada labu, ambil segelas air dicampur dengan 2 sudu madu, sedikit cuka dan sedikit gambir (kikis sikit, jangan banyak-banyak)..Minum pagi dan petang, Insyallah kadar gula dalam badan akan turun.

Aids
Campurkan air, madu, cuka dan tanah liat kemudian dikacau.

Kanser
Daun pokok pecah kaca direbus, ditapis dan dicampur dengan madu..Kemudiannya diminum..

Kolesterol

Ambil daun rambutan, jangan terlalu tua atau terlalu muda..Dikisar halus, ditapis (ambil jusnya)..Kemudian campur dengan madu..
Minum pagi dan petang.

Migrain
Amalkan membaca surah al-Walqiah, ayat 18..1 kg garam kasar, 1 genggam lada hitam, 1 genggam kacang hijau digaul dan diletak atas surat khabar.

Kemudiannya dipijak-pijak. Pijak sambil duduk kerana dikhuatiri akan terjatuh jika berdiri terus..Lebih afdal jika mengadap kiblat..

Untuk Dapat Anak
Daun mengkudu dipotong dan direndam dalam air panas..Kemudian ditapis, campurkan madu dan minum..Darah Tinggi
Amalkan memakan 7 biji kurma dan sedikit cuka buah setiap hari..

Serangan Jantung
Amalkan memakan jeruk bawang putih setiap hari..Membakar kayu gaharu juga baik kerana asapnya bagus untuk rawatan jantung..

Gaut
Biji lemon diketul sampai pecah dan direndam dalam air panas..Biarkan ia sejuk, kemudian masukkan 2-3 titik minyak zaitun dan 2-3 titik madu..Minum pagi dan petang..

Resdung
Air dititik dengan 1-2 titik cuka, 1-2 titik madu..Baca selawat 3 kali kemudian ditiup..Tuang di atas tapak tangan, sedut dan keluarkan ikut mulut..

Buang Angin
Jangan makan makanan yang berangin seperti kacang..Halia 1 inci ditumbuk dan direndam dalam air panas..Biarkan sejuk, kemudian campurkan 2-3 titik minyak zaitun dan 2-3 titik madu..Minum pagi dan petang..

Kerap Kencing
Batu sungai dibakar, diletak di dalam bilik air dan kencing di atas batu..

Gastrik
Ibu kunyit dikisar kemudian tapis, ambil airnya..Campurkan madu kemudian minum pagi dan petang selama 3 hari berturut-turut..

Sembelit
Betik masak dikisar, kemudian campurkan limau nipis dan 1 sudu madu..

Asma
Telur ayam kampung dicampur dengan halia yang ditumbuk..kemudiannya digoreng dengan minyak zaiton..

Batu Karang
Kulit tembikai (putih dan hijau) dikisar, ditapis dan campurkan gula batu besar ibu jari yang ditumbuk serta tawas sebesar jari kelingking..Minum pagi dan malam.
Ranking: 5

{ 0 comments... read them below or add one }

Post a Comment

 
© SympathySoul In Da Blog All Rights Reserved